Nieuws

  

Creatief talent gezocht   (18/11/2022)  

Stilletjes aan begint onze praktijk steeds meer `af´ te geraken. Afgelopen donderdag is de boom in onze patio geplaatst, wat al zorgt voor meer groen en leven.

Om nog meer kleur toe te voegen aan de praktijk hebben wij jullie hulp nodig! Wij zijn namelijk op zoek naar creatieve fotografen onder onze patiënten. Het lijkt ons leuk om een canvas schilderij te laten maken van foto´s uit de streek van Groot-Bertem/Leefdaal. Dit schilderij willen we dan ophangen in onze wachtzaal. Zo is de praktijk niet alleen van ons, maar ook van jullie!


Vind je het leuk dat jouw foto´s zichtbaar zijn in onze praktijk? Neem dan contact met ons op, op: 02/7674764.


Sluiting vaccinatiecentra   (15/11/2022)  

De vaccinatiecentra zullen nog tot het einde van het jaar beperkt open zijn. Voor de Eerstelijnszone Leuven-Zuid zal er bijna wekelijks een openingsmoment zijn.

Burgers uit de Eerstelijnszone Leuven-Zuid kunnen zowel in het vaccinatiecentrum De Roosenberg in Oud-Heverlee als in het vaccinatiecentrum Colomba in Kortenberg terecht. Vergeet niet van tevoren te bellen om een afspraak te maken!

We willen onze patiënten vragen om zo veel mogelijk een afspraak te maken in een vaccinatiecentrum om zich te laten vaccineren.Nieuwe wachtpost en verandering wachtsysteem   (21/09/2022)  

Vanaf vrijdag 7 oktober 2022 gaat de nieuwe wachtpost open naast de spoed in het Heilig Hart ziekenhuis in Leuven. 

Kijk voor meer informatie onder `Wachtdienst´.


Reizen en coronatesten   (01/07/2022)  

Ga je deze zomer op reis en heb je een PCR-test nodig? Kijk voor meer informatie op www.mijngezondheid.be of bel de informatielijn van de federale overheid (info-coronavirus.be): 0800 14 689.


Nieuwe soorten consultaties   (22/06/2022)  

Naast gewone consultaties werken wij voortaan met drie andere soorten afspraken:

  • Snelconsulten: als er geen gewone consultatie meer beschikbaar is online, maar je toch nog een dringend probleem hebt dat dezelfde dag moet gezien worden, kan je kijken of er nog een snelconsult beschikbaar is. Deze zijn dus voorbehouden voor 1 specifiek dringend probleem, dat nood heeft aan controle diezelfde dag nog (dus niet bv voor het zetten van een vaccinatie, het voorschrijven van chronische medicatie, ...) We zullen deze afspraken steeds de dag zelf online openzetten. 
  • Verzekeringsonderzoeken: een verzekeringsonderzoek neemt normaliter wat meer tijd in beslag. Daarom vragen wij om voor deze optie te kiezen als je een dergelijk onderzoek wenst. Er worden hierbij namelijk 2 tijdsloten ingevuld.
  • Consultatie voor 2 personen: wanneer je met 2 personen komt die beiden onderzocht moeten worden, kies dan voor een consultatie voor 2 personen. De dokter heeft dan voldoende tijd om jullie beiden te onderzoeken. Let op: je kunt slechts één naam invullen voor de consultatie voor 2 personen. Vul dus de naam in van één van de personen die op consultatie komen (bv jouw naam, of de naam van je partner).


Aron trial     (15/10/2021)

Onze praktijk neemt deel aan het ARON project. Dit is een studie uitgevoerd over heel België waarbij artsen ondersteund worden in hun beslissing om zieke kinderen enkel antibiotica voor te schrijven wanneer dat echt nodig is. De dokter kan je voorstellen om je kind te laten deelnemen aan dit onderzoek. Het is volkomen veilig en kan bijdragen aan een betere behandeling. Alvast bedankt!

Voor meer informatie, neem een kijkje op arontrial.be.


Info over het coronavirus

Wat kan je zelf doen?

Met enkele eenvoudige maatregelen kun je de verspreiding van griepvirussen, coronavirussen of andere virussen voorkomen:

  • Was je handen regelmatig
  • Bedek je mond en neus bij het hoesten en niezen
  • Vermijd nauw contact met personen met symptomen van luchtwegaandoeningen (bijv. hoesten en niezen)


Resultaten COVID testen

Je kan steeds je resultaat raadplegen op de volgende websites (inloggen met je ID kaart of met Itsme):

www.nexuzhealth.be

www.cozo.be 

www.mijngezondheid.be


Info over vaccinatie

www.laatjevaccineren.be 

https://www.gezondheidenwetenschap.be/dossiers/vaccinatie


Nog vragen?

Op onderstaande informatiesite van de federale overheid, in samenwerking met gewesten en regio’s, vind  je actuele informatie over het virus, nieuws, een FAQ en informatie over de maatregelen van de overheid.

https://www.info-coronavirus.be/nl/