Nieuws

  

Ouderschapsverlof dr. Christine   (03/08/2022)  

In de maand september neemt dr. Christine Goddeeris ouderschapsverlof. Haar afspraken worden overgenomen door dr. Katleen Fabry.


Zomervakantie 2022   (01/07/2022)  

Tijdens de zomervakantie nemen ook de dokters hun welverdiende verlof. In het volgende overzicht kan je zien welke dokter verlof neemt en wanneer. Gelieve hier rekening mee te houden indien je een consultatie wenst.


Schema verlof zomervakantie 2022

Dr. Christine4 t/m 22 juli
Dr. Eline25 juli t/m 12 augustus
Dr. Lore1 t/m 12 augustus
Dr. Ruben15 t/m 26 augustus


Tijdens de eerste 3 weken van augustus zal dr. Katleen Fabry onze praktijk komen versterken.


Mondmasker   (01/07/2022)  

Wij merken dat veel patiënten vergeten om een mondmasker mee te nemen voor hun afspraak. Gelieve er rekening mee te houden dat het nog altijd verplicht is om in de huisartsenpraktijk een mondmasker te dragen, zowel in de wachtzaal als tijdens de consultatie. 


Reizen en coronatesten   (01/07/2022)  

Ga je deze zomer op reis en heb je een PCR-test nodig? Kijk voor meer informatie op www.mijngezondheid.be of bel de informatielijn van de federale overheid (info-coronavirus.be): 0800 14 689.


Nieuwe soorten consultaties   (22/06/2022)  

Naast gewone consultaties werken wij voortaan met drie andere soorten afspraken:

  • Snelconsulten: als er geen gewone consultatie meer beschikbaar is online, maar je toch nog een dringend probleem hebt dat dezelfde dag moet gezien worden, kan je kijken of er nog een snelconsult beschikbaar is. Deze zijn dus voorbehouden voor 1 specifiek dringend probleem, dat nood heeft aan controle diezelfde dag nog (dus niet bv voor het zetten van een vaccinatie, het voorschrijven van chronische medicatie, ...) We zullen deze afspraken steeds de dag zelf online openzetten. 
  • Verzekeringsonderzoeken: een verzekeringsonderzoek neemt normaliter wat meer tijd in beslag. Daarom vragen wij om voor deze optie te kiezen als je een dergelijk onderzoek wenst. Er worden hierbij namelijk 2 tijdsloten ingevuld.
  • Consultatie voor 2 personen: wanneer je met 2 personen komt die beiden onderzocht moeten worden, kies dan voor een consultatie voor 2 personen. De dokter heeft dan voldoende tijd om jullie beiden te onderzoeken. Let op: je kunt slechts één naam invullen voor de consultatie voor 2 personen. Vul dus de naam in van één van de personen die op consultatie komen (bv jouw naam, of de naam van je partner).


Update testen / Hoogrisicocontact       (13/12/2021)

Heb je symptomen die kunnen wijzen op corona, heb je een hoogrisicocontact gehad of wil je een afspraak maken voor een (betaalde) PCR test, kijk dan zeker op 1 van de onderstaande websites, daar vind je de meest recente informatie!

https://mijncoronatest.be/   of   https://www.coronapostleuven.be/


Resultaten COVID testen

Je kan steeds je resultaat raadplegen op de volgende websites (inloggen met je ID kaart of met Itsme):

www.nexuzhealth.be

www.cozo.be 

www.mijngezondheid.be


Aron trial     (15/10/2021)

Onze praktijk neemt deel aan het ARON project. Dit is een studie uitgevoerd over heel België waarbij artsen ondersteund worden in hun beslissing om zieke kinderen enkel antibiotica voor te schrijven wanneer dat echt nodig is. De dokter kan je voorstellen om je kind te laten deelnemen aan dit onderzoek. Het is volkomen veilig en kan bijdragen aan een betere behandeling. Alvast bedankt!

Voor meer informatie, neem een kijkje op arontrial.be.


Info over het coronavirus

Wat kan je zelf doen?

Met enkele eenvoudige maatregelen kun je de verspreiding van griepvirussen, coronavirussen of andere virussen voorkomen:

  • Was je handen regelmatig
  • Bedek je mond en neus bij het hoesten en niezen
  • Vermijd nauw contact met personen met symptomen van luchtwegaandoeningen (bijv. hoesten en niezen)


Info over vaccinatie

www.laatjevaccineren.be 

https://www.gezondheidenwetenschap.be/dossiers/vaccinatie


Nog vragen?

Op onderstaande informatiesite van de federale overheid, in samenwerking met gewesten en regio’s, vind  je actuele informatie over het virus, nieuws, een FAQ en informatie over de maatregelen van de overheid.

https://www.info-coronavirus.be/nl/